Gott nytt år. Middag hos Anders o Jessica....

img_2802 (MMS)

Gott nytt år. Middag hos Anders o Jessica. Hur mysigt som helst.


Bloggtorka

Jag har varken haft tid eller något att skriva om just nu. Förlåt.

Bjuder på tre bilder.

Min snygga pappa och jag


Jag, när vi hälsade på syrran i Sthlm.


Jag och Frida på fest hos Nina.

Hej på er. Ville bara önska er en härlig d...

img_2572 (MMS)

Hej på er. Ville bara önska er en härlig dag. Jag måår så braa! :)


WANT YOU

Hej hej. Vi har haft två svin roliga kvällar nu. Jag är helt slut i både kropp och själ. Har bara legat i soffan idag och kollat på film. Hur skönt som helst. Nyss kolla jag på Pirates, alltså ja skulle kunna dö för Johnny Depp i den här filmen.

Jobbar hela veckan. Så jag ska strax gå och lägga mig. Ni får bilderna från helgen så fort jag får tid att lägga in dom. Sitter vid lill datorn nu annars hade ja kunnat lagt in dom nu. Den ända bilden jag har på den här datorn är denna ;)




Själv fick man en nybörjarbok av pappa.  J...

img_3459 (MMS)

Själv fick man en nybörjarbok av pappa.  Jag har ju aldrig läst ut en bok förut. Haha


Sen fick jag denna att fortsätta med :)

img_1260 (MMS)

Sen fick jag denna att fortsätta med :)


Josse fick en träningsbäbis av pappa för a...

img_2765 (MMS)

Josse fick en träningsbäbis av pappa för att hon ska fatta att du inte ska skaffa barn för tidigt. Haahhaa


God jul mina fina läsare

Har varit och ätit julfrukost och öppnat paketen på mamma sida. Nu är jag färdig fixat för att bege mig till farmor och fira jul med pappas sida.

Sen blir det julfest här ikväll med mina käraste vänner och det kommer bli ett sjukt roligt julklappsbyte. Ses ute i dimman.


Ha en goooood juuuul!


Uppesittarkväll hemma hos tunnan o Sandra....

img_2763 (MMS)

Uppesittarkväll hemma hos tunnan o Sandra. Super mysigt


23.07

Nu har jag och Matte varit i Sätra och fixat klart det sista med julklapparna. Nu är jag helt helt klar. Ingenting behövs mer förutom något plagg till mig själv. Så imorgon ska vi tjejer ut till köpis (som resten av gävle) för att trängas om att hitta en outfit. Jag har dock väldigt låga förväntningar. Haha

Nu ska jag faktiskt stänga av tvn och datorn och lägga mig. Jag ska till kiropraktorn innan jobbet imorgon. Snark. Men jag har fortfarande ont i ryggen så detta måste fixas. Godnatt..

Ååååå längtar till julafton!!!


Sitter o kollar på gamla kort. Det är så m...

img_2757 (MMS)

Sitter o kollar på gamla kort. Det är så mysigt. Hittade denna bild på mig och Edwina från en gymnastik uppvisning. Mormor hade sytt min sjöjungfru dräkt och mamma hade vofflat håret på mig. 5 år och så mycket hår! :)


21 December

Dagens.

Grön skjorta, Veromoda.
Sidenband och lacktajts.


20 December

Jag har lite smått panik nu. Jag vet inte alls vad jag ska ha på mig på julafton, juldagen eller nyår. KUL!
Jag har lixom inte hittat något. As tråkigt. Kanske hittar något på onsdag då jag ska ner på stan en sista gång. Annars får jag väl gå naken då.

Nu ligger jag i soffan med en kopp té och kollar på Hollywoodfruar. Tror allvarlig Agnes-Nicole att hennes hit kommer slå igenom eller? Den är ju sääämst!! Real shit all around the world.

Det är så fullt på salongen den här veckan. Är så trött redan idag. 3 dagar kvar bara, sen är det juulafton! Längtar.

Det ska bli så grymt kul på våran julfest på kvällen också. Julklappsbytet är ju helt galet, som varje år. Haha

 

 


19 December

Min helg var superlugn. Jag är förkyld som fan och har ont i halsen. Därför har jag inte tränat något och kommer inte göra det imorgon heller. Jag vill bli frisk!!!!!!!

Men jag har handlat klart alla julklappar nu iallafall och känner ingen stress för julafton längre. Sen har vi kollat på film, ätit gott och tagit det lungt. Har inte haft någon ork att blogga. Har heller inte haft något roligt att skriva om. Men imorgon kommer en ny vecka och nya blogginlägg ;)

Hörs imorgon.

BLOGG RAPE´D

Som ni kanske förstår är det inte jag som uppdaterat de senaste inlägget. Det är min vän Nina! Men jag tyckte det var så roligt så det får stå kvar :D


Ett litet tips

Nu när det är många fester på g så tänkte jag tipsa om lite kläder, jag har hittat många fina alternativ och här är några av dom :)

Superskönt att det inte blir så varmt om brösten.

 

Perfekt till nyår


Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll! Puss

 

 


Allie & Noah

Jag och Matte har precis sett vår absoluta favoritfilm The Notebook och vi har grinat floder. Jag är rödsprängd, svullen i ögonen och sjukt täppt i näsan. Jag älskar den så mycket. Hur kan man grina så hemskt till en film.

Nu ska jag göra mig en kopp té sen tänkte vi fortsätta kvällen med Gladiator som går på 3an.

Imorgon är det sooooovmorgon!


Klockrent

 

Gävlebocken skulle till Stureplan.

Varje helgnatt får Mats och hans kollegor mota bort människor som så väldigt gärna vill komma nära bocken. För nära. Händelserapporterna vittnar bland annat om två män som ville kidnappa bocken till Stureplan och en mycket mystisk tysktalande man.

I den röda lilla vaktkuren finns en liten värmefläkt, två stolar, ett bord och en adventsljusstake. Mer får inte plats. Det här är Mats arbetsplats. Eller rättare sagt platsen utanför den lilla vaktkuren. Där sträcker Gävles stolthet, Bocken, ut sig i all sin prakt. Mats arbetsuppgift är att skydda bocken, och han och hans kollegor har haft en hel del att göra under sin tid som dess beskyddare.

– Det är värst under helgnätterna, mellan midnatt och fyra på natten. Då är folk på väg mellan krogarna eller på väg hem, berättar Mats.

Det är säkerhetsföretaget Tarantsec som fått uppdraget att vakta bocken. Mats säger att det är ett hedersuppdrag.

– Skulle bocken brinna under mitt pass skulle jag aldrig våga visa mig i stan igen, säger han och skrattar.

Skulle kidnappa bocken

Efter varje skift skriver vakterna i händelsepärmen hur natten har varit. Pärmen vittnar om en hel del incidenter och heta ordväxlingar mellan vakterna och människor som så gärna vill komma riktigt nära bocken. Men bocken omgärdas av ett staket, och där innanför är det inte okej att vistas, om man inte är anställd för att vakta bocken.

Mats berättar om hur två män erbjöd honom 50 000 kronor, om han kunde tänka sig att lämna sitt pass under några minuter någon gång innan jul. Männens plan var att kidnappa bocken med en helikopter och föra den till Stureplan.

Mats berättar också om den väldigt mystiske tysktalande man som var ”perverst intresserad av bocken”.

– Han visste exakt hur många sekunder det glappade mellan webbkamerabilderna, och han sa att han visste precis vilken olja som skulle få bocken att explodera.

Bjöds på varm choklad

Men Mats berättar också om hur snälla människor kommit med kaffe och varm choklad till honom under de långa, kalla passen.

– En gammal, säkert 80-årig tant bjöd på varm choklad och macka. ”Åh vad snällt”, sa jag. Samtidigt var det en snubbe som hoppade in över staketet på andra sidan. Jag fick bort honom, men tanken kom: ”kanske var det sömnmedel i chokladen?”

Mats skrattar. Han berättar också att det gäller att inte äta eller dricka för mycket innan och under passen. Det finns nämligen ingen möjlighet till toalettbesök under arbetspassen.


YEARNING FOR THINGS ETERNAL

Gud vad jag längtar till mycket. Åh vad jag längtar till julafton, nyår, min fest i januari som jag redan har börjar planera. Det kommer bli sååå bra. Jag längtar till thailand och våren. Sen kommer sommaren som jag längtar så mycket till.

Mitt liv är en enda stor längtan känns det som. Haha

Lunch

Nu kurrar magen och Pia har precis masserat klart sin kund. Så nu blir det luuunch!


Natti

Nu är vi hemma efter den supermysiga kvällen hos Robban. När Ellen gick och la sig gjorde vi ordning glögg och pepparkakor och kollade på DH. Nu säger jag godnatt.




Ikväll myser jag o Matte med Robban och El...

img_2736 (MMS)

Ikväll myser jag o Matte med Robban och Ellen. Snart blir det mat. Kock-Robban är i farten.


You make me smile

Nu är jag hemma och väntar på bästis Jenny.





Fantastiskt

Här är tre orginalbilder från gårdagen.




12 December

Hej bakis söndag! Idag har jag degat i soffan och kollat på en film. Sen mötte jag tjejerna vid 1 nere på stan för lunch. Efter de blev det en liten fika på Mingel eftersom Lovan jobbade. Men nu är vi hemma hos mig och ska mysa och kolla på ännu en film.

Gårkvällen var as rolig.





Tidsfördriv

Här bjuder jag på några egobilder iväntan på taxin.



Happy Birthday

Tjena bloggen! Ikväll är det två födelsedagsfester som står på schemat. Vi börjar kvällen hos Sandra sen är det vidare till Malin som gäller. Det ska bli grymt kul. Är så taggad och jag är fulladdade batterin. Nu väntar jag på Sandra som ska komma och plocka upp mig i en taxi.


Nu ska vi kolla på idol och ha mys massa b...

img_2707 (MMS)

Nu ska vi kolla på idol och ha mys massa brudar :) och Sandra ska äta gurkstavar o dipp. Verkar det vara snygga gurkstavar? Hon kom på sig själv efter halva gurkan. Hahahhahaha


Nu har vi precis fått våran julgåva som vi...

img_2705 (MMS)

Nu har vi precis fått våran julgåva som vi ska dela ut till kunderna. Isskrapa till bilen ;) Snyggt va!


9 December

Hejsan! Igår var jag ledig hela dagen. Då gick jag upp vid tio och tvättade. Sen kom Nina över och hjälpte mig med julskinkan. Den blev så himla god. Sen gick vi ner och köpte lite grejer och Moa kom också över för lussebullsbak :) Det är så sjukt mysigt och roligt och dom blev så himla fina och goda (man kan ju bara inte låta bli att göra snoppar) haha. Ninas dase vart så stor i ugnen att vi höll på och garva ihjäl oss.
Det var världens mysigaste dag hemma. Sen laddade vi ner Mysteriet på Greveholm och tittade på. Kunde inte blivit en bättre dag :)



Idag har jag och Nina kollat på "Kommissarie Späck" Sjukt kass med rolig film. Sen så har vi tittat på mitt favorit program, Robinson!

Nu säger jag Godnatt ♥

Färdiggräddade :)

img_2699 (MMS)

Färdiggräddade :)


Nu börjar vi med lussebullarna :)

img_2697 (MMS)

Nu börjar vi med lussebullarna :)


Nu ska julskinkan griljeras :)

img_2695 (MMS)

Nu ska julskinkan griljeras :)


Nu är Moa här. O då dyker det upp julpynt ...

img_2691 (MMS)

Nu är Moa här. O då dyker det upp julpynt var som helst. Pyntmona är i farten!


Nu håller jag o Nina på o pyntar granen :)...

img_2689 (MMS)

Nu håller jag o Nina på o pyntar granen :) den blir så fin!


Lördagens bildbomb

Jag fattar inte varför det blir prickar på kameran, men jag vet att många som har just min kameramodell haft problem med det. Men det är så störigt! Aja, nu är det som det är.



Ellen fick julklapp av tomten :)

img_2683 (MMS)

Ellen fick julklapp av tomten :)


Storvinst

img_2673 (MMS)

Storvinst


Andra advent

Godmooorgon (eller god dag säger man väl vid den här tiden.) Jag och Matte är klara för att åka och handla en plastgran nu. Vi orkar inte ha en riktig iår. Den barrar för mycket. Sen ska vi följa med Robban, Vickan, Ellen, Tompa och Emma ut till furuvik för julmarknad. Ska bli supermysigt. Har inte varit där på flera år.

Gårkvällen var skit rolig. Vi hade skit kul  hos mig och åt så gott, drack super goda drinkar och sen gick vi som sagt vidare till Goya. Grymt rolig kväll. Ni får bilder sen. Men nu måste vi sticka. Ses!


4 December

Hej på er.

Vaknade halv 9, men låg och drog mig till 9. Sen gick jag ner till gymmet och mötte pappa. Sen har jag varit hemma, duschat, så har Erika och Tomas varit förbi. Nu ska jag snart åka och handla massa mat med mamma. Det ekar i kylskåpet.

Ikväll är det tjejkväll hos mig. Vi ska dricka vin, äta ost & kex och massa godsaker till de. Det ska bli super mysigt. Och sen avslutar vi med en utgång ;)


Härliga fredag

Heej. Tror ni att det är skönt med fredag då? Att veta när man går till jobbet att man ska få sova när man kommer hem och att man får sova hur länge man vill sen. Det är underbart.

Gymmade imorse. Körde bröst och axlar. Tur att det inte var ben och stjärt för då skulle ja aldrig kunna dansa imorgon när vi ska ut ;) Det har varit fullt på jobbet hela dagen. Men samtidigt är det är hemskt roligt. Ja älskar att göra folk snygga.
Efter jobbet kände jag för ett till pass på gymmet. Det är så skönt och man rensar huvudet och känner sig bara lugn.

Nu ligger jag själv hemma i soffan med marabou, popcorn och té. Fyfan va härligt det är. Och jag kan fan inte bestämma vem jag skulle rösta på i Idol heller, så jag har röstat på alla tre. Så får det gå som de vill sen. Alla är så bra tycker jag.

BTW
Jag vill bara ladda ner fem tusen säsonger med Maria Montezami. Hon är så go och jag älskar att se vad hon har för sig. Varför har hon inte ett eget program?

Bild från V i vintras där vi träffade henne.


21.51

Idag har vi shoppat på köpis. Jag köpte ett mysigt hårband och en svart transparant tunika som jag ska ha på lördag ;) Så ni får se den på partybilderna sen.

Nu har jag legat i soffan, druckit té och kollat på Robinson. Jag är dyngtrött men jag kan inte riktigt gå och lägga mig än. Jag ska hämta mamma på tågstationen om ett tag. Men tåget blev ju såklart inställt från Sundsvall så hon sitter på en buss nu och skulle varit hemma runt 8. Bra där!


150-kronors klippningar?


Relaterat



En del frisörkunder ställer inga krav på sin frisör, de bryr sig inte om att denna kanske arbetar svart eller har yrkeskunskaper. Runt om i städerna växer det fram en gigantisk oseriös bransch inom frisöryrket. Oseriösa utbildningar växer fram som svampar över hela Sverige – unga människor betalar 100-tusentals kronor för ”utbildningar” som inte är värd namnet frisörutbildning. Vem som helst kan öppna en frisörsalong och kalla sig ”frisör” trots att man aldrig ens har kammat ett hår. Allt detta får otroliga konsekvenser för de seriösa frisörer och frisörföretagare.


Problem nummer ett:
En del salonger annonserar med klippningar från 150,- kr. Detta är ett fullständigt omöjligt pris om den företagaren ska betala rätt löner, hyra och övriga fasta kostnader, skatter/ arbetsgivaravgifter och material. Det förstår ju vem som helst. Svenska Frisörföretagarna har tagit fram rekommendationer för prissättning för frisörer – enligt dessa ska en seriös frisör ta ca 700,- kr per timme för att det ska gå runt. En enkel herrklippning (med tvätt) kan en utbildad frisör göra på ca 30-40 min – och den bör alltså kosta runt 350-460,- kr.


Problem nummer två:
Frisörutbildningarna växer explosionsartad i Sverige – på vissa privata utbildningar får varje elev betala en egen avgift innan påbörjat utbildning. Detta gör att ca 2600 elever varje år utbildas – behovet av nya elever på salongerna är ca 5-600. Varje år ”utbildas” ca 2000 elever utan någon chans till anställning. Inom gymnasieutbildningarna har kommunerna ett visst ansvar för detta – men det absolut största ansvaret ligger på skolverket som har ensamrätt över beslutet att en ny skola får starta frisörutbildning. Frisörutbildning är en väldigt lönsam affär för skolorna – kostnaderna för utbildningen är låga, men ersättningarna från kommunerna är förhållandevis höga. En väldigt bra affär helt enkelt. Klart att många skolor vill ha sin del av kakan.


Problem nummer tre:
Den höga arbetslösheten i Sverige gör att Arbetsförmedlingen gör sitt yttersta för att få folk i arbete – speciellt ungdomar. Det betyder att när unga människor säger de vill bli frisörer gör AF allt som går för att de ska få sin önskan uppfyllt. Då är vi tillbaka till den oseriösa sidan av branschen. De står förstås i kö för att få gratis arbetskraft från AF i form av praktiker på 3-6 månader och anställningsbidrag (skattemedel) från AF i 6-12 månader. Undertecknade är rörande överens om att detta måste stoppas med alla till hands varande medel. AF:s uppdrag kan inte vara att underhålla en oseriös del av frisörbranschen. Klart är dock att vi inte ska stänga dörren för invandrare med utländska frisörutbildningar – men låt då personen delta i en validering hos en seriös frisörföretagare som kan utvärdera hur nära personen är ett gesällbrev. Därefter kan parterna komma överens med AF om hur och hos vilken salong den personen i så fall ska fullgöra sin utbildning till ett gesällbrev.


Med detta vill undertecknade göra alla läsare uppmärksamma på att man alltid ska kolla upp utbildningsnivån på sin frisör – och ställa krav på att få se ett gesällbrev eller vara medveten om att man behandlas av en frisörelev till ett billigare pris.


Anna-Karin Svensson-Enbacken
Svenska Frisörföretagarna
Gävleborg

Poul-Erik Jensen

Handelsanställdas Förbund
Avdelning 26 Gävleborg

(Detta är alltså min chef Anna-Karin och Poul-Erik på Facket som skrivit denna debattartikel i Arbetarbladet. Det kommer även vara med ikväll på tv klockan 19.15 på ettan. Missa inte de!)


DETTA ÄR KOMMENTARERNA PÅ ARTIKELN.

Skrivet 24 nov 2010 12:55 Kammen

Det är tämligen uppenbart att det är dags för ett "kam-avdrag"!!! För det är omöjligt för den som är sjuk och fattig, att betala de där lönerna som det skrivs om här ovan. Inte ens om man väljer bort att gå till tandläkaren ist, och det har många av oss redan valt bort. Är man fattig, kan man inte vara så kräsen, helt enkelt. Om man jämför med alla andra områden som det fuskas inom, är det inte inom hårvård det fuskas för mest pengar, skulle jag tro. Jag är helt övertygad om att det inte finns en enda företagare som gör ALLT vitt, oavsett vilket område man arbetar inom. Vare sig det handlar om frisör, massör, affär, rot-, rut, osv, osv. Alla som har chansen att fuska eller mygla, tycks ta den.



Skrivet 24 nov 2010 16:54 Poul-Erik Jensen

Kammen
Du tycker alltså det är ok att unga tjejer utnyttjas till max av företagare utan samvete - för "provjobb" helt utan lön, "sjuklön är en stad i Ryssland, min vän", "semester - driver du med mig", "kan inte du blondera håret och sätta på dig en bikini - så vi kan få lite kunder", "vad då OB - varför ska jag betala dina mensskydd?"....... osv osv - listan kan göra lång. Du anar inte vilket mörke de hamnar i.

Allt detta för att du ska få "beskära" håret lite för en "billig peng" (för jag vägrar kalla dom frisörer).



Skrivet 25 nov 2010 16:03 Suzanna

Själv har jag kollat upp att det finns 13 st Frisörsalonger i Sandviken, då har jag inte räknat in Herrfrisörerna så många finns det i Sandviken, Men ytterst få som är bra och som man tycker är godkända, För man ska kunna kräva att det blir bra med tex Färgning o Klippning, dom flesta använder Toning fast man säger till om att det ska användas Färgning som måste växa ut, så nog finns det många Frisörsalonger som inte är Seriösa, anser själv att så mycket som man betalar så ska man kunna kräva Valuta för Pengarna och en Garanti som dom skriver att det är Riktig Färgning och inte Toning , har märkt i Sandviken bara att dom byter Lokaler och ändrar Namn, men det är samma Hårfrisörsker, bort med alla dessa Hårfrisörskor som oftast inte har nån Kund, utan man ser hur tomt det är i Salongen men ändå verkar dom kunna hålla Lokalen kvar det är ju skumt mycket fiffel inom Hårsalongerna



Här är länken till inlägget.


2 December

Godmorgon solstrålar. Min morgon ser ut som vanligt. Träning, dusch, fixar mig och äter frulle framför nyheterna. Ska strax pallra mig iväg till jobbet. Det är -19 hos mig så det blir täckbyxor, mössa, vantar och goosejackan. Hur kan det vara så kallt. Men klär man på sig rätt så går det ju bra. Men ja skulle göra vad som helst för en bil nu. Men det är ju verkligen inte långt till jobbet heller. Villastan lixom och jag bor ju på söder. Så det är bara förbi korpen sen är man ju framme :)

Jag just nu.


Ha en bra dag!

PUSS

Godmorgon. Här kommer en puss från mig och Moa. Ha en bra dag!


RSS 2.0