RYNKFRI


Date: 2010-08-24 / Time: 10:45:03
Kategori: Anything/Everything / 0 Kommentarer

Här är maten som håller huden slät

Glöm botox, skönhetslyft och dyra antirynkkrämer. Med rätt kost kan du hålla huden slät ändå, hävdar den amerikanske hudspecialisten Nicholas Perricone. Fet fisk, olivolja, avokado, paprika, färsk frukt och tomater. Sex vanliga, välsmakande livsmedel som enligt doktor Perricone på olika sätt hejdar hudens åldrande.

Brittiska Daily Mirror listar deras goda egenskaper:

Fet fisk
Sardiner, makrill, tonfisk och anjovis är alla rika på selen, en kraftfull antioxidant som motverkar rynkbildning. Även lax, med sin kombination av protein, omega 3-fetter och antioxidanter, gör huden gott.

Olivolja
Jungfuolja sägs hålla huden ung med hjälp av en antioxidant som heter hydroxytyrosol.

Avokado
Avokadon är sprängfull av enkelomättade fetter. Dessa tros hjälpa huden att stå emot attacker från fria radikaler, och minskar därmed antalet rynkor.

Paprika
Paprikor som har marinerats i olja och serveras som antipasti eller som tillbehör till exempelvis pasta eller pizza, innehåller massor av betakaroten. Betakarotenet hjälper kroppen att tillverka vitamin A – som i sin tur hjälper huden att förebygga rynkor.

Färsk frukt
Färsk frukt = vitamin C. Vitaminet sägs stärka cellväggarna och hjälpa kroppen att bilda kollagen, en viktig byggsten för den fasta och spänstiga huden.

Tomater
Tomater i alla former – färska i sallad, soltorkade som antipasti eller kokade till pastan – innehåller mängder av vitamin C och lykopen. C-vitaminet stärker huden och lykopenet har visat sig ha en skyddande effekt mot flera cancertyper, främst prostatacancer.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag heter Denice Sköld och är en 23 årig tjej som är född och uppvuxen i Gävle. Jag bor tillsammans med min pojkvän Mattias som jag delat mitt liv med i över 7 år. Jag jobbar som frisör på Karlavägen 21 och älskar varje sekund av det. På fritiden så älskar jag att resa, shoppa, träna, fota, festa och umgås med vänner och familj vilket är det jag bloggar om. Enjoy!

KONTAKT: [email protected]